Güncel Haberler

Bu suçluluk durduruldu ve durdurulacak! 250 yıllık dönem sona erdi Prof. Dr. Naci Görür, “Son zamanlarda daha tehlikeli hale geldi” uyarısında bulundu.

6 Şubat depreminde kopmayan Yedisu fayının 250 yıl sürdüğü söylenen sismik döneminin sonuna gelmesi endişeleri artırıyor. Fayın geçtiği noktalarda depreme hazırlık çalışmaları yapılıyor. Ancak bu arada bölgede güçlü bir depremin olması yakın olabilir. prof. Dr. Naci Görür, “Yakın gelecekte bu ülkede deprem olursa muhtemelen burada da olur” diyerek risklere dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl Bingöl’de kazılan hendek ve fay hatlarının sismik potansiyelinin belirlenmesine yönelik çalışma başlatılmıştı.

“ÇOK CİDDİ ENDİŞELENİYORUZ”

prof. Dr. Görür, Prof. Sözcü TV’de katıldığı programda depreme dayanıklılığın bilim insanları arasında ön plana çıktığını söyleyen Görür, şunları söyledi: “Türkiye’de depreme dayanıklılık bilim insanları arasında ön plana çıktı, hem ben hem de diğer yerbilimci arkadaşlarım ciddi kaygı içerisindeyiz. Erzincan-Karlıova arasındaki Yedisu fayının o bölgede depreme neden olacağı kehanetine inanıyoruz.” “Gerek yok.” dedi.

b077e219095be501896dbd6f55cb551a

‘YEDİSUFAYI’ DUYURUSU: “SÜRE SONA ERDİ”

Yedisu fayı depreminin tekrarlama döneminin bittiğini belirten Görür, şöyle konuştu:

  • 250 yılda bir üretir. Son deprem 1790 yılına dayanıyor ve bugün geliyoruz. Burası deprem üretmeye hazır. 1939 Erzincan depreminde bu bölüm kopmamıştı, yırtılmaya hazırdı, daha tehlikeli hale gelmişti.

3

“BURADA DEPREM OLMA OLASILIĞI YÜKSEK”

  • 6 Şubat depremi de o bölgeye enerji aktardı. Yakında bu ülkede deprem olursa burada da olması muhtemel. Adamlarıma nerede yüksek olasılık olduğunu söylemeliyim.

Thumbs_b_c_14eaab5273ac915e5969642e3c8c160c

“YILLARCA DEPREM GELECEĞİNİ UYARIYORUZ AMA HİSSEDİLMEDİK”

  • Yıllarca deprem yaklaşıyor diye ‘Maraş’a, Malatya’ya, Hatay’a dikkat’ diye bağırdık. Bunu orada yaşayanların hepsi biliyor. Kimse bu yönü dikkate almadı. Bu raporları aklımıza gelen her devlet yetkilisine yazdık. Bilim dünyası olarak ne yapmalıyız?

Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu