Güncel Haberler

Uluslararası siber casusluk ağı çökertildi

Ankara Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) koordinasyonunda siber casusluk şebekesine yönelik ortak operasyon düzenlendi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT).

Bu operasyonla, Türkiye dahil dünya genelinde binlerce kişinin kişisel verilerini ele geçiren siber casusluk ağı çökertildi. Operasyonda şebekenin 11 üyesi yakalandı.

Verilerini terör örgütleriyle paylaştılar

MİT’in elde ettiği istihbarata göre, yurt dışında da uzantıları bulunan siber casusluk ağının, birçok ülkeden ele geçirilen kişisel verileri, terör örgütleri dahil, isteyen herkesle paylaştığı tespit edildi. MİT’in uzun süredir takip ettiği casus şebekesinin özellikle terör örgütleri için hayati önem taşıyan bilgiler sağladığı tespit edildi.

Web siteleri devre dışı bırakıldı

Operasyon kapsamında örgüt mensuplarından bazıları tutuklanarak hapse atılırken, birçok internet sitesi de erişime kapatıldı.

Gizlilik kararına tabi olan ankete ilişkin çalışmalar derinlemesine devam etmekte olup, toplanan veriler titizlikle incelenmektedir.

Siber casusluğa karşı mücadelede kararlılık

MİT’in kişisel verilerin korunmasına yönelik siber casusluk operasyonlarını genişletmeye devam edeceği vurgulandı.

Casus şebekeye yönelik operasyonların sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacağı, yurt dışı bağlantılarının da inceleneceği öğrenildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu